BLI MEDLEM

 

125 Kvadrat Konsthantverkskooperativ

125 Kvadrat drivs som ekonomisk förening utan vinstkrav med syftet att sälja medlemmarnas konsthantverk och att främja svenskt konsthantverk.

På 125 Kvadrat vill vi erbjuda konsthantverk i många olika material såsom glas, keramik, trä, textil, metall och emalj. Vi formger och tillverkar våra egna produkter.

Vi tar inte emot ansökningar med måleri eller fotografi.

Vad innebär ett medlemskap i 125 KVADRAT?

  • Alla medlemmar betalar en fast månadsavgift på 1000 kr till föreningen. Därpå betalar varje medlem 20% i provision av sin försäljning till 125 Kvadrat. Månadsavgift och provision betalar föreningens lokalhyra och övriga kostnader. Du bestämmer själv ditt butikspris på dina produkter.
  • Alla medlemmar deltar med eget arbete. ca: 2,5 dag/månad, plus 6-7 medlemsmöten per år.
  • Vi turas om att stå i butiken och vi har arbetsgrupper som ansvarar för olika sysslor som behöver utföras för att driva butiken, såsom skyltning, marknadsföring, städning, ekonomi etc. Vi har också en grupp som arbetar med butikens galleri.

Det första året är du med som provmedlem. Om du blir invald och vill gå med efter ditt provår betalar du en inträdesavgift till föreningen på 4000 kr. Vill du sedan gå ur föreningen är uppsägningstiden 4 månader och 80 % av inträdesinsatsen återbetalas.

Hur söker du medlemskap?

För medlemskap i 125 Kvadrat har vi 2-3 söktillfällen per år.

Välkommen att maila din ansökan till adressen nedan. Du kan då bli inbjuden att ta med dig ett urval av dina produkter för att visa upp på ett av våra medlemsmöten.

Ansökan ska bestå av:

  • Ett dokument med presentation av dig och ditt konsthantverk. Max 1 A4.
  • Ca 10 bilder med beskrivning samt prisexempel (helst i PDF).
  • Gärna CV.

Mejla din ansökan till blimedlem@125kvadrat.com

Vi tar sedan kontakt med dig och du kan bli inbjuden till ett möte där du får visa upp dina produkter och presentera dig för medlemmarna. Medlemmarna på mötet fattar sedan ett beslut och tar efter mötet kontakt med dig.

Blir du invald som provmedlem får du en fadder som visar dig tillrätta och som du kan vända dig till med frågor.

När du har betalat in din första månadsavgift får du en fast säljplats för dina produkter. Samtidigt börjar du också delta med eget arbete.

Utbetalning av försäljningen minus provision sker månadsvis.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN
Postad i