Stefanie Ahlström, keramik

Stefanie Ahlström tillverkar keramiska bruksföremål under namnet isle of Moon. Det är ett gäng individer, typer med egna personligheter, en kollektion keramiska vänner för livet. De tillverkas för hand och överöses med kärlek i en liten ateljé i Stockholm. Där väljer Stefanie tåliga stengods- och porslinsleror med vacker färg och yta och framställer noggrant framtagna färgblandningar. Bara det bästa är gott nog, precis som för de vänner vi värderar allra högst.

Resultatet tenderar att bli burkar med ansikten, typer. Burkar är alltid användbara och ansikten talar till oss. Vi relaterar till dem. Vissa ansikten förmedlar redan i uppbyggnadsskedet vem de är medan andra är hemlighetsfulla och öppnar upp sig långsamt. Vi är alla olika och det är ju det som gör livet fantastiskt.

Namnet isle of Moon kommer från sommarstället ute på ön i skärgården. Där samlar Stefanie energi, försöker hålla äppelträdet vid liv, paddlar kajak och använder det fallfärdiga huset som testlaboratorium för färg. Där är allt möjligt, magiskt och fantastiskt. Därifrån kommer isle of Moon.