Mollie Albertsson

 
16 september – 17 oktober 2017

bd65f2e2-ef05-4c59-a735-a9479f17b44a

POP it!

Skulptur – av Mollie Albertsson

I utställningen ”POP it!” bjuds vi in i en lekfull värld, en värld där vi trycker på pausknappen och unnar oss en enda tanke. ”Hur stor tuggummibubbla kan jag blåsa innan den poppar?”

Det handlar om den lilla pausen i vardagen där lekfullheten får komma fram och allt annat får stå still i några minuter. Då man med ögonen i kors fokuserar blicken på bubblan som sakta växer sig större och större tills den tillslut spricker med ett ”POP!” och lägger sig som en hinna över hela ansiktet. Vi skrattar och testar en gång till, kanske två eller tre gånger till innan vi trycker på play och går vidare igen.

Utställningen ”POP it!” och de tuggummituggande munnarna hämtar influenser från så väl popkonst som kitsch och välkomnar en in i en tuggummituggande och lekfull paus ifrån vardagen.

Tuggummibubblor, glada färger, glitter och glädje.

Mollie AlbertssonPå Konstfack arbetade jag mycket med mörkare teman. Under mitt sista år på kandidaten bestämde jag mig för att verkligen blicka inåt och hitta det mörka djup ur vilket mina inre demoner skulle kräla fram…

Det visade sig att jag inte hade några inre demoner, för mitt mörka djup var i själva verket ett tuggummirosa och glittrande paradis och mina demoner en tellytubbyliknande livsform med en lekfull och kaxig attityd. Och det var inte så mycket ett krälande som ett glatt hoppsande.

I min ateljé arbetar jag med färg och form och hämtar mycket av min inspiration ifrån popkonsten, men också ifrån kitschens härligt smaklösa och humoristiska värld. Jag ställer färger emot varandra, täcker med glitter, kombinerar material och gör det till en lek i verkstadsmiljö.

För mig handlar det om en lekfullhet i vardagen, om skaparglädje och om att inte glömma bort att stanna upp då och då och låta den barnsliga sidan komma fram. Om än så bara för en liten stund.

CV Mollie Albertsson

 

Postad i