Annika Samuelsson, textil

Jag gick ut Beckmans skola 1980 och har sedan dess arbetat med design av kläder och andra textila produkter. Jag har även arbetat som illustratör och ser mig själv både som tecknare och textilare. Bägge sidorna av mitt konstnärliga arbete berikar och ger näring åt varandra.

Textilt arbetar jag i stor utsträckning med screentryck på linne och bomullstyger. Ofta blir det lite knäppa och roliga katter och hundar, för det mesta i svartmot starka och klara färger.

annika

 

 

KONTAKT: textilankan@yahoo.se
HEMSIDA: ankadesign.se

 

Under namnet ANKA DESIGN har mina saker gått att köpa på Designtorget i Stockholm och i många liknande butiker de senaste åren.
År 2003 utkom bilderboken ”Snurran och den osande abborren” som var min debut som barnboksillustratör. Huvudpersonen i boken är en busig och kaxig kattflicka.

Följande år kom uppföljaren ”Snurran och dum-overallen” och i år (2005) kommer ytterligare en bok om Snurran, ”Snurran och fjärrkontrollen”. Dessutom kommer en bok för lite äldre barn,”Benny Blixt och Sega Råttans hämnd”.

Till samtliga böcker är Eva Bergström författare.

För boken ”Snurran och den osande abborren” fick jag mottaga Elsa Beskow-plaketten för bästa illustrationer år 2003. Priset delades ut på bokmässan i Göteborg hösten 2004.

Postad i