P.A.N.G

19 augusti – 17 september 2023

Reflektion

P.A.N.G (Professional Artists Needlework Group) är en grupp yrkesverksamma inom konstbroderi och textilkonst med olika bakgrund, utbildning och erfarenheter. 6 st av dem ställer nu ut tillsammans på 125 kvadrat.
www.pangneedlework.se

Linea Matei

broderade mänskliga figurer
Linea Matei

Mera om Linea Matei

Allis Matei

Quiltad textil föreställande hund på golv mot vägg
Allis Matei

Jenny Hillevi Larsson

träd broderade på vitt tyg
Jenny Hillevi Larsson

Fura
Skogen som fostrat mig är en plats att hämta andan, samla kraft, gråta och inspireras. Där är tallen den starkaste karaktären. Majestätiska individer som ingjuter trygghet och lugn…
Om valet blir möjligt under min livstid vill jag bli ett träd efter döden. Att få ge liv tillbaka till det som skänker så mycket frid känns naturligt. Det går även att se det som en mindre dramatisk gravplats som andra kan närma sig lättare än en kyrkogård. Genom textilen vill jag föra samtal kring döden, som vi i Sverige tyvärr tystnat kring. Kanske kan mina tallar vara del i att det samtalet tar plats.

Lovisa Hed

öga i glaspärlor bakom hud av metall
Lovisa Hed

Lovisa Hed är utbildad guldsmed (Hantverksakademin) och har en kandidatexamen i smyckeskonst och korpus (BFA, Konstfack).

Hennes arbeten kretsar kring undersökningen av nyanserna mellan människa och objekt. Denna process innefattar ofta djupdykningar i andras erfarenheter och minnen.

10 års erfarenhet inom fältet har gett Lovisa en gedigen grund som skapare. Hon besitter expertis med en rad olika material och tekniker, i olika medier och sammanhang.

Till vardags vistas hon dels i  guldsmedjan AgAu, där hon ägnar sig åt omarbeten och egna kreationer, och dels i sin egen ateljé där hon jobbar med andra material än ädelmetaller.

Lovisa är även medlem i Duo Contradiction.

Instagram :
@Lovisas.smycken  -guld/silversmide
@lovisahed – konst

Shamiran Adam

Shamiran Adam

Mera om Shamiran Adam

Postad i