Lisa Wallius

22 januari – 22 februari 2022

Lisa Wallius

Under – Över  att rita med garn

Lisa Wallius

Denna utställning börjar med vågor och moln. Där har jag letat färger och former och översatt dem till mitt medium textil, eller närmare bestämt garn. Med inspiration från naturen jag har runt omkring mig i sommarstugan vid sörmlandskusten har jag hämtat färger från solnedgångar och havet, och kombinerat dem med former funna i moln och vågor för att skapa väggbonader och mattor i rya.

Lisa WalliusI utställningen visas även stickade tavlor där jag utforskat formerna i olika slags ljus och ljusreflektioner i stadsmiljö. Här blir de abstrakta formerna till skillnad från verken i rya, vassare och kantigare och ger materialet ett skarpare intryck samtidigt som mer handarbete ligger bakom.

Utställningens namn är både en vink till vyerna jag har hittat inspiration i och materialet jag jobbar med, garnet, och  dess komposition på olika sätt. Med ryateknik har jag sytt med garn på mattans undersida för att skapa något på mattans ovansida och i de stickade tavlorna har långa garntrådar arbetats under och över varandra för att tillsammans skapa en helhet. 

Lisa Wallius

CV Lisa Wallius

 

Postad i