Caroline Hertz

 
18 februari – 21 mars 2017

Caroline Hertz

”Jag gör så att blommorna blommar …”

en utställning med glasblommor av Caroline Hertz

Under februari/mars månad, kommer det att lysa av spröda, färgsprakande glasblommor, i Galleriet på 125 Kvadrat.

Caroline HertzDet kommer mest att vara vårens tidigaste små favoriter, såsom snödroppar, vintergäck, krokus och tulpaner som blommar, men även en hel del sommarblommor såsom vallmo, rudbeckia och solros .  Jag kombinerar olika blommor i grupp, för fönster, eller som fat och smycken.

 Jag arbetar i tekniken glasfusing, vilket innebär att man skär ut blomdelarna från färgade glasskivor. Varje del av en blomma består av minst två lager glas som sammansmälts i hög temperatur.  Trots att tekniken är endimensionell så arbetar jag med djupverkan i både blommor och arrangemang. Jag utmanar materialet genom att skära och knäcka tunna och slingrande delar av det sköra glaset.

Jag har en Arkitektexamen från Lunds Tekniska Högskola sedan 1984 och arbetade sedan hos några av landets större arkitektkontor. 2001 startade jag eget arkitektkontor i Lund, med verksamhet inriktad på privata kunder.

Ungefär samtidigt kom jag i kontakt med glasfusing. Jag som sysslat med konsthantverk, keramik, textil mm under hela livet, blev omedelbart helt fascinerad av arbetet med att skära i glas. Under 15 års tid har jag utvecklat mig i tekniken och funnit mina egna vägar.

Caroline Hertz

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CV Caroline Hertz

Postad i