Camilla Carlund Hickman

 
15 augusti – 15 september 2015

Slinger – Camilla Carlund Hickman – textil

Jag har alltid fascinerats av textilier som släpper igenom luft och ljus. Slinger är en vävteknik som genom sin nätaktiga struktur silar ljuset och färgerna. Som när vi kisar lite grann med ögonen och plötsligt ser hur vackert det vardagliga runtom oss blir.

”There is a crack in everything, that’s how the light gets in.”
Leonard Cohen

2013 fick jag stipendium av bl a Japanstiftelsen för att arbeta och lära mig om den Japanska traditionella Indigofärgningsmetoden. Detta gjorde jag på ” The Little Indigomuseum ”i byn Miama utanför Kyoto. Dokumentärfilmare Elisabeth Marton ”Tango Film och Media” följde mig på resan och filmade. Jag har sedan, tillsammans med filmklippare Yolande Knobel , satt ihop en 20 minuters film om det vackra långsamma och poetiska indigofärgprocesserna.
Filmen heter ”Det blå breder jag ut som en filt av himmelen” Den är filmad när jag arbetar på ”The Little Indigomuseum” och visar såväl indigofärgprocessen, som det oerhört vackra landskapet utanför färgstudion.

Föreläsning om utställningen och filmvisning:
Den 1 september kl 19:00 visar jag filmen och berättar också om utställningen. Entré 100 kr, Japanskt te och liten kaka ingår. Anmäl dig på info@125kvadrat.com begränsat antal platser.

Läs intervju med mig i Stockholms Japanska Förenings tidning ,publicerad som nättidning. Om mitt konstnärliga arbete med indigo, samt om min utställning. Publicerad i juli 2015
Länk till: http://issuu.com/japanskaforeningistockholm/docs/jfsstockholm77
Artikeln finns på sidan 29 -31.

Klicka här för att läsa mer om utställningen
CV Camilla Carlund Hickman

Postad i