Anton Sander – Trä

 

15 augusti – 15 september 2020

Anton Sander

Möbler i profil

Anton Sandler

I mitt examensarbete har jag skapat en kollektion möbler med utgångspunkt i en pall jag gjorde under mitt första år på Malmstens. Pallen är tillverkad i massiv svensk bok med fyra aluminiumprofiler som ben. Möblerna är en hyllning till den industriella produktionens effektivitet, aluminiumets stringens och friheten i träet och hantverket.

Anton SanderMaterialen visar på den industriella närvaron i småskalig produktion. Att de inte är varandras motsatser. Utan snarare en elementär relation för materiell tillgänglighet som möjliggör en utforskande process och tillverkning. Möblerna bär en eklektisk soliditet där post-funktionalistiska argument förenas med en strävan mot hållbar produktion.

Möblerna har en individualistisk framtoning trots de universella aluminiumprofilerna. I mitt arbete har jag inspirerats av modekollektioner för att utmana min bild av möbelkollektionens omfattning och DNA. Modekollektionens påverkan är svår att skönja, men har framförallt bidragit till en frihet i min process. Att lära av andra ser jag inget problem med utan snarare essentiellt.

Anton Sander

CV Anton Sander

Malmstens – Kandidat i Möbeldesign 2017-2020
Beckmans Kvällskola: Form 2016-2017
Mora folkhögskola – Bild språket 2008-2009