Anna-Lena Stålnacke

 

01AL700

Befolkat glas – nu även med hund

av Anna-Lena Stålnacke

I min lek med glasbitar har jag tre stora hinkar: med färg, glädje och barnasinne, att ösa ur.

Anna-Lena StålnackeMin största inspirationskälla finns i floran av barnböcker som jag läst genom åren och i mötet med dess fantastiska illustratörer. Även Jaques Tatis värld i filmen ”Mon Onkel” är en aldrig sinande källa till inspiration och glädje, liksom alla mina fyrfota vänner.

Jag använder mig av blandtekniker ur mitt eget smörgåsbord och sitter i godan ro och leker och roar mig själv när jag gör det som blir till… Improvisationen är min metod, fingrarnas lust och ögats fröjd lockar fram bilder. Möjligtvis har jag även varit sugen på TÅRTA under en del av arbetsprocessen?

I min nya utställning har en oerhört kär och uppskattad familjemedlem -hunden- fått en mer framträdande plats.

Anna-Lena S samling

LÄS MER OM ANNA-LENA STÅLNACKE HÄR!

Postad i