Ann-Christin von Reybekiel

 
21 oktober – 21 november 2017

Ann-Christin von Reybekiel
EMALJ
av Ann-Christin von Reybekiel

Jag är född i Stockholm 1951 och arbetar som frilansande illustratör och formgivare.

Ann-Christin von ReybekielSedan 2014 är jag medlem i konsthantverkskollektivet 125 Kvadrat på Söder i Stockholm. Där visar jag och säljer mina emaljkonstverk.

Metallhantverk har ända sedan tiden på Nyckelviksskolan på 70-talet, legat som en aldrig falnande kärlek. Men det tog det ändå nästan 25 år innan jag tog steget och började på silversmide i Folkuniversitetets regi. 2004 tog jag och några veteraner från Folkuniversitetet beslutet att lämna studieförbundet och bygga en egen verkstad. Den ligger på Söder och vi kallar oss SilverAxet och har 12 medlemmar och är mycket livaktig. Den är fullt utrustad bland annat med en emaljeringsugn som jag har använt flitigt de senaste åren. Det har gradvis skett en övergång från smyckestillverkning till att göra bilder i emalj. Jag har alltid jobbat med bild, både som konstnär och illustratör. Mina emaljbilder är fria i en egen visuell värld, där det lilla formatet öppnar upp en stor värld.
 
Ann-Christin von Reybekiel

 

Postad i